شرکت بازرگانی چیست؟
شرکت بازرگانی به شرکت هایی می گویند که در آن کالایی تولید نمیشود و هیچ گونه تغییری در کالا ایجاد نمیشود و فقط کالا خرید و فروش می شود.
در حسابداری بازرگانی دو نوع سیستم وجود دارد:
1. سیستم ادواری
2. سیستم دائمی
روش ثبت ادواری:
در هنگام خرید و فروش از حساب موجودی کالا استفاده ای نمیشود؛ بلکه هنگام خرید حساب خرید بدهکار و در هنگام فروش حساب فروش بستانکار میشود. در این روش به دلیل آن که از حساب موجودی کالا استفادهای نمیشود نمیتوان گزارش لحظهای موجودی کالاها را تهیه کرد که می توان آن را از معایب ثبت ادواری دانست. این روش بیشتر در کسب و کار هایی که گردش بالا اما قیمت پایین دارند استفاده می شود مانند اصناف و فروشگاه هایی که حجم گردش ریالی و تعدادی پایینی دارند؛ مثل سوپر مارکتها، لباس فروشیها، ویتامینهها و …
ثبت خرید ادواری
خرید کالا **
وجوه نقد **
ثبت فروش ادواری
وجوه نقد **
فروش **
روش ثبت دائمی:
در نرم افزاری مثل نرم افزار حسابداری سپیدار روش نگهداری موجودی کالا، دائمی میباشد؛ یعنی شما همیشه آمار موجودی کالا های خود را دارید و نرم افزار بازرگانی حسابداری سپیدار در نگهداری موجودی کالا در انبار بصورت خودکار از روش میانگین موزون استفاده میکند. از نرم افزارهای دیگر که از روش سیستم انبار دائمی استفاده میکنند می توان نرم افزار حسابداری شایگان، نرم افزار حسابداری تدبیر، نرم افزار حسابداری صدگان و …. نام برد
در این روش خرید و فروش کالا بر خلاف روش ادواری در حساب موجودی کالا ثبت می شود و از حساب خرید و حساب فروش استفاده نمی شود. به عنوان مثال :
در ثبت خرید به روش دائمی
موجودی کالا **
وجوه نقد **
و در ثبت فروش
وجوه نقد فروش **
فروش **
بهای تمام شده کالای فروش رفته **
موجودی کالا **
در این روش در هر لحظه اطلاعات بهای تمام شده موجودیها در دسترس است و همچنین در این روش ثبتهایی برای پایان دوره ی مالی وجود ندارد به این دلیل که در طول سال با تغییرات مربوطه حساب موجودی کالا نیز تغییر کرده است.
تهیه صورتهای مالی در شرکت های بازرگانی:
1. صورت سود وزیان
2. ترازنامه
3. صورت گردش وجوه نقد
4. صورت سود وزیان جامع
5. یاداشت های توضیحی
1 – صورت سود و زیان: یکی از صورت های مالی اساسی است که نتیجه عملکرد یک شخصیت حقوقی را در طی یک سال مالی نشان میدهد و شامل خلاصه ای از درآمد ها و هزینه ها برای یک دوره زمانی معین می باشد که به روش تک مرحله ای و دو مرحله ای انجام میشود.
در روش تک مرحلهای ابتدا درآمدها و سپس هزینه ها آورده می شود که تفاوت بین آن ها سود و یا زیان قبل از کم کردن مالیات خواهد بود.
در روش دو مرحله ای ابتدا درآمد عملیاتی آورده میشود و در ادامه هزینه های عملیاتی که از تفاضل این دو سود یا زیان عمتیاتی بدست میآید و در مرحله ی بعد درآمدهای غیر عملیاتی و هزینه های غیر عملیاتی آورده می شود که از تفاضل این مرحله و مرحله قبل به سود و زیان قبل از کسر مالیات می رسیم که با کسر مالیات به سود وزیان ویژه خواهیم رسید.
2 – ترازنامه: در حسابداری شرکت های بازرگانی ترازنامه یکی از اساسی ترین صورت های مالی به شمار می آید زیرا اقلام دائمی واحد بازرگانی را در یک سال مالی نشان میدهد.
3 – صورت گردش وجوه نقد: صورت گردش وجوه نقد در حسابداری شرکت های بازرگانی نشان دهنده این است که چه مقدار وجه نقد در طول دوره زمانی فعالیت های شرکت وارد یا خارج شده است .
4 – صورت سود و زیان جامع: صورت سود و زیان جامع گزارش سود و زیان و افزایش یا کاهش درآمدها را اعم از درآمد تحقق یافته یا درآمد تخقق نیافته در طول سال مالی را نشان میدهد.
5 – یاداشت های توضیحی: در شرکت ها نمی توان تمامی اطلاعات مورد نیاز را در متن صورت های مالی ارائه کرد به این دلیل برخی از اطلاعات را در قالب یاداشت های توضیحی افشا میکنند.
نحوه ثبت شرکتهای بازرگانی
شرایط ثبت شرکتهای بازرگانی شامل: داشتن مکان مناسب و داشتن دفاتر قانونی و ارائه شرکت نامه و ارائه اظهارنامه و اساسنامه می باشد.
شرایط ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص:
سرمایه اولیه حداقل یک میلیون (1000000 ) ریال باشد.
حداقل اعضا 5 نفر باشد که شامل 3 نفر عضو هیئت مدیره و 2 نفر بازرس باشد.
سن مدیر عامل 23 سال تمام باشد.
حداقل 35 درصد سرمایه نقدا پرداخت شود.
شرایط ثبت شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود:
حداقل سن مدیر عامل 23 سال تمام باشد.
حداقل سرمایه 100000 ریال باشد.
تعهد پرداخت کل سرمایه.
وجود حداقل 2 نفر عضو.
مدارک لازم برای ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص:
کپی کارت ملی و شناسنامه
ارائه اصل گواهی عدم سوء پیشینه
امضا اقرار نامه شرکت
ارائه مجوز فعالیت شرکت بازرگانی در صورت نیاز
ارائه وکالت نامه یا ارئه گواهی نماینده رسمی
مدارک لازم برای ثبت شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود:
انتخاب اعضا و میزان سهام و اختیارات آن ها
انتخاب نام شرکت با ذکر کلمه با مسئولیت محدود
کپی برابر اصل مدارک شناسایی
ارائه اصل گواهی عدم سوء پیشینه
در صورت نیاز ارائه مجوز لازم
تنظیم و ارائه وکالت نامه
ارسال تمام مدارک مورد نیاز ( اقرارنامه شرکت و صورت جلسه شرکت و اساسنامه و اظهارنامه شرکت ) از طریق پست به اداره ثبت شرکت ها
واریز مبلغ حق ثبت و تاییدیه نام شرکت
ثبت نهایی شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود
امیدواریم مطلب بالا برای شما سودمند بوده باشد.
دیدگاه خود را بنویسید